Music Together

Què és Music Together?

Music Together® és un programa d’educació musical per a la primera infància difós a tot el món. Va néixer com a projecte educatiu del Center for Music and Young Children® de Princeton, Nova Jersey, als Estats Units, el 1987. Una sessió de Music Together no és una “classe de música”. No està adreçada a la formació de petits concertistes (que en tot cas pot tenir lloc més endavant), ni un model de perfeccionament musical. Es tracta, en canvi, d’una manera de FER música amb els nostres fills! Les sessions de Music Together en basen en l’idea que fer música amb els infants, en família i en un grup de famílies….

  • enriqueix la vida d’infants i adults i…
  • afavoreix el desenvolupament musical del nen, millorant-ne les capacitats musicals i…
  • ha de ser divertit!

És una experiència relaxant, engrescadora, participativa i d’exploració que fomenta el creixement musical, permet que el nen desenvolupi la seva intel·ligència emocional i posa les bases per als seus futurs progressos en l’àmbit musical.

Per què Music Together? Per què ara?

L’educació musical formal no sempre dóna al nen els instruments per ser musical, gaudir i trobar inspiració en la música. Una predisposició musical, o la intrínseca inclinació a ser musicals durant tota la vida, és el resultat d’experiències positives, alegres i satisfactòries i la seva associació amb la música en la primera infància.

Vosaltres sou sense cap mena de dubte el model més important per al vostre fill. Music Together es compromet a facilitar i sostenir-vos en el vostre propòsit de crear un ambient musical ric a casa, acompanyant així el procés natural de creixement musical del vostre fill i assegurant l’acompliment del seu potencial musical innat. Comprendre el desenvolupament musical en l’infància us ajudarà a apreciar la manera en què el vostre fill respon a les experiències musicals i farà que la interacció entre vosaltres sigui més interessant i profunda. El més important és que us permetrà donar al vostre fill una varietat d’experiències musicals per cultivar i compartir el vostre amor per la música i alimentar el seu emergent JO musical.

Què ofereix Music Together a la meva família?

  • Les sessions de Music Together ampliaran el vostre repertori musical. Cada semestre rebreu un CD amb cançons noves i el llibre il·lustrat corresponent. La música inclou cançons tradicionals, originals i moixaines rítmiques. Les cançons inclouen varies tonalitats, temps i estils culturals exposant l’infant a una gran diversitat d’elements musicals.
  • Les sessions de Music Together seran una font d’idees sobre com portar la música a la vostra vida quotidiana de manera espontània, divertida i estimulant per al vostre fill. No només sereu capaços de recrear la majoria de les activitats en el vostre ambient familiar, sinó que també descobrireu que la vostra creativitat es potencia i trobareu nous jocs musicals per fer amb el vostre fill.
  • Coneixereu els mecanismes d’aprenentatge musical del vostre fill. Entendreu millor el procés a través el qual el vostre fill pot, dins un ambient musical estimulant amb un referent entusiasta (vosaltres!), adquirir les competències musicals de base en els primers anys de la seva vida.

Com són les sessions de Music Together?

Les sessions estan formades per grups de 3 a 12 infants acompanyats, cadascun, per un (o ambdós) progenitors o de qui en té cura (avi, àvia, cangur…). El professor de Music Together condueix la sessió a partir de cançons, figures rítmiques i cants que canvien cada semestre. Les cançons s’acompanyen d’activitats que comprenen:

· joc i diversió
· dansa lliure i creativa
· ús d’objectes (foulards, pilotes…)
· focalització en els elements rítmics i tonals de la música
· petits i grans moviments
· acompanyament amb instruments
· oportunitat d’improvisar amb els infants i els adults

Els moments d’ensenyança als pares durant les sessions augmenten la comprensió de la rellevància de les activitats que es duen a terme per al desenvolupament musical del nen. L’atmosfera convida i encoratja la participació dels infants i pares sigui quina sigui la seva preparació o talent musical. Els pares que participen a Music Together descobreixen que jugant amb la música poden convertir-se en un model decisiu en el desenvolupament musical dels seus fills. A més, veuran com emergeix la pròpia musicalitat!

Cada curs consisteix en una sessió setmanal de 45 minuts aproximadament durant 10 trobades consecutives.

Per què cantar també en anglès?

A l’edat infantil, els nens i nenes tenen la capacitat de reconèixer i memoritzar tot tipus de so independentment de la llengua a què pertanyen. En créixer aquesta capacitat es redueix dràsticament. Per això, habituar l’oïda de l’infant al so de l’anglès potenciarà la seva capacitat d’aprendre altres llengües en el futur. Les cançons en anglès estan composades fonamentalment per paraules senzilles i frases curtes que es repeteixen més d’un cop, de manera que se’n facilita l’aprenentatge. Per als pares aquesta pot ser una ocasió per acostar-se o refrescar el propi anglès en un context divertit i informal!

De norma a Music Together cantem en anglès, però també en català, castellà i altres idiomes. El idioma vehicular es adaptat a les necessitats del grup.

 

Preus       Full d'inscripció

 

 

XARXES SOCIALS
INFORMACIÓ DE CONTACTE